maanantai 25. syyskuuta 2017

Ajankohtaiset kuulumiset - Uutiskirje 4/2017

Projektin viimeisin uutiskirje (4/2017) tavoitti teidät viime viikolla toivottavasti sähköpostitse, mutta se löytyy tästä alta myös (pienin päivityksin). 

Verkkoluentosarja pyörii siis parhaillaan, minkä lisäksi tekeillä on verkostoitumistilaisuuksia sekä urbaanissa (16.11. Helsinki) että maaseutumaisessa (27.11 Oulu ja 28.11. Tampere) ympäristössä työskenteleville etsivän nuorisotyöntekijöille, viron- ja venäjänkielisten nuorten parissa toimiville toimijoille ja näiden kohderyhmien tavoittamisen kehittämisestä kiinnostuneille etsivän nuorisotyöntekijöille (17.11. Helsinki) sekä etsivän nuorisotyön koordinaattoreille/alueellisille edustajille (10.11. Helsinki).

Perehdytysopastyöpajoja on tähän mennessä pidetty jo huimat kaksi (Seinäjoella ja Salossa) ja kymmenen on vielä edessä. Niissä tuotettua aineistoa koostetaan pitkin matkaa ja kun viimeinen työpaja (25.10. Joensuu) on pidetty, kootaan niistä valtakunnallisesti pätevä luonnos vielä kommentoitavaksi ja hiottavaksi. Oppaaseen tulee syötteitä etsivän nuorisotyöntekijöiden lisäksi luonnollisesti myös OKM:stä, erityisesti koskien henkilötietojen käsittelyä, etsivän nuorisotyön lakisääteisiä tehtäviä sekä nuorisolain kirjainta ja tarkoitusta.

Henkilötietojen käsittelyohjeesta tiedottamisesta toisen asteen oppilaitoksille oli alkukesästä puhetta etsivän nuorisotyöntekijöiden kanssa ja viestiä on projektista viety eteenpäin. Toistaiseksi tiedottaminen on jäänyt pitkälti yksittäisten etsivän nuorisotyöntekijöiden harteille, mihin toivottiin ymmärrettävästi valtakunnallista tukea. Viesti on tavoittanut OKM:n ja tiedottamista hoidetaan myös sieltä, heti kun se on järkevää. Ohjetta tullaan päivittämään vielä tämän syksyn sekä mahdollisesti ensi kevään aikana, joten laajamittainen tiedotus ei ehkä ole vielä sittenkään ajankohtaista. 



Uutiskirje 4/2017


Projektin kuulumiset

Verkkoluentosarja etsivän nuorisotyöntekijöille ja työpajaväelle
Olemme työstäneet yhdessä Valtakunnallisen Työpajayhdistyksen kanssa verkkoluentosarjan, joka on tarkoitettu kaikille etsivän nuorisotyöntekijöille ja työpajaohjaajille. Päivittyvä lista luennoista löytyy projektin blogipostauksesta. Luennot löytyvät myös lähempänä TPY:n tapahtumakalenterista. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja niihin voi liittyä omalta koneelta suoraan tapahtumakalenterin linkistä ilman mitään asennuksia. Kaikista luennoista pyritään myös saamaan käyttöön tallenne, jonka voi katsoa jälkeenpäin itselle sopivana ajankohtana. Myös tallenteiden linkit päivittyvät blogipostaukseen ja TPY:n nettisivuille.

TO 21.9.17 klo 14.00 - 15.00
Setan verkkoluento tarjoaa vastauksia muun muassa siihen, miten kohdata yhdenvertaisesti moninaisia nuoria ja miten välttää sukupuoli- ja heteronormatiivisuus omissa työkäytänteissä. Saat koulutuksesta lisää työkaluja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten hyvinvoinnin tukemiseen.

TO 5.10.17 klo 14.00 - 15.00
Etsivä työ (Jaana Kauppinen, Pro-tukipiste)

TI 24.10. klo 14.00 - 15.30
Haastavan asiakkaan kohtaaminen (Janne Teronen, Koulutuskeskus Salpaus)
Tiivistetty versio VALLATON - Haastavan asiakkaan kohtaaminen -koulutuksesta

PE 17.11.17 klo 14.00 - 15.30
Nuoren mielenterveyden tukeminen (Suomen Mielenterveysseura ry)

TI 28.11.17 klo 14.00 - 15.30
Digi- ja rahapelaaminen - peliriippuvuus (Inka Silvennoinen, EHYT ry)


Etsivän nuorisotyön koordinaattoritapaaminen 10.11.2017, Helsinki
Haluamme kutsua etsivän nuorisotyön koordinaattorit ja alueelliset edustajat yhteen pohtimaan ja kommentoimaan tekeillä olevaa valtakunnallista etsivän nuorisotyön perehdytysopasta, etsivän nuorisotyön käsitteitä (PAR -järjestelmät) ja muita etsivän nuorisotyön ajankohtaisia asioita. Tilaisuus pidetään Pasilassa virastotalolla (Pasilan aseman vieressä) neuvotteluhuone Kirsikassa (Ratapihantie 9). Kutsut lähetetään pian kunhan ohjelma ja kellonajat tarkentuvat vielä koordinaattorien toiveiden pohjalta. Ilmoittautuminen 3.11. mennessä.

Urbaanin etsivän nuorisotyön päivä 16.11.2017, Helsinki
Suurimpien kaupunkien ja alueellisten keskusten etsivän nuorisotyöntekijöille tarkoitettu päivä, jossa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia nimenomaan suuren kaupungin etsivästä nuorisotyöstä. Tallinnan Mobile Youth Work -yksikkö on kutsuttu mukaan kertomaan omasta työmuodostaan ja osallistumaan keskusteluihin. Koulutus pidetään Pasilassa (Virastotalo, Ratapihankatu 9, auditorio) klo 9.30 – 16.00. Ilmoittautuminen 8.11. mennessä.

Viron- ja venäjänkielisten nuorten tavoittamiseen liittyvä toimijoiden verkostoitumispäivä 17.11.2017, Helsinki
Viron- ja venäjänkielisten järjestötoimijoiden, seurakuntien ja muiden näihin kieliryhmiin liittyvien tahojen sekä etsivää nuorisotyötä tekevien päivä, jossa jaetaan tietoa ja ajatuksia viron- ja venäjänkielisten nuorten tavoittamisesta. Tallinnan Mobile Youth Work -yksikkö on kutsuttu mukaan keskustelemaan ja jakamaan osaamista ja ajatuksia teidän kanssanne. Koulutus pidetään Pasilassa (Virastotalo, Ratapihankatu 9, auditorio) klo 9.30 – 15.00. Ilmoittautuminen 8.11. mennessä.

Etsivää nuorisotyötä Reunoilla -päivät viikolla Oulussa 27.11. ja Tampereella 28.11.
Viikolla 48 järjestetään kaksi saman sisältöistä verkostoitumispäivää niille etsivän nuorisotyöntekijöille, jotka työskentelevät maaseutumaisessa toimintaympäristössä, haja-asutusalueilla ja pienemmillä paikkakunnilla. Päiville toivotaan pienten kuntien etsivän nuorisotyön arkea avaavia alustuksia keskustelulle – olkaa yhteydessä, jos olette kiinnostuneita jakamaan ajatuksianne johonkin ajankohtaiseen teemaan liittyvän alustuksen kautta samanlaisessa toimintaympäristössä ja samanlaisten haasteiden ja mahdollisuuksien keskellä työskenteleville kollegoille. Alustusten lisäksi päivään varataan runsaasti aikaa myös keskustelulle ja jakamiselle. Ilmoittautuminen 20.11. mennessä.


Yhteistyöterveisin,
Projektipäällikkö Anna Vilen
anna.vilen@espoo.fi, p. 050 5446037

Projektikoordinaattori Dilbar Uotinen
dilbar.uotinen@espoo.fi, 043 825 6044

www.entkehittaminen.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti