maanantai 6. kesäkuuta 2016

Koulutusta ja alueellista kehittämistä

Projektin syksyn ohjelman suuret linjat saatiin sovittua viime viikolla opetus- ja kulttuuriministeriön ja aluehallintovirastojen kanssa, joten pian voidaan toden teolla kääriä hihat ja alkaa hommiin!

Syksyllä on tarjolla paljon erilaisia koulutusmahdollisuuksia sekä etsivän nuorisotyöntekijöille että heidän esimiehilleen, minkä lisäksi alueellisiin etsivän nuorisotyön päiviin voidaan tarvittaessa yhdistää erilaisia alueellisista tarpeista nousevia kehittämistyöpajoja. Esimerkiksi alueellisen koordinaation ja verkostotoiminnan kehittäminen nousi mahdolliseksi työpajan aiheeksi monella AVI-alueella.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää syksyllä yhdessä aluehallintovirastojen kanssa lakikoulutusta. Koulutusten yhteydessä on myös mahdollista järjestää työpajoja, joissa etsivän nuorisotyöntekijät ja heidän esimiehensä voivat työstää konkreettisesti sitä, mitä etsivä nuorisotyö on suhteessa nuorisolakiin ja oman kunnan tarpeisiin.

Syksyllä järjestetään tiedonkeruuseen ja hyödyntämiseen liittyvää koulutusta yhteistyössä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n (KYT) kanssa kaikille etsivän nuorisotyöntekijöille ja heidän esimiehilleen. Koulutuksessa käydään läpi uudistuneen PARent -järjestelmän käyttöä, mittareita ja termejä sekä sitä, miten kerättyä tietoa voitaisiin hyödyntää työn vaikuttavuuden näkyväksi tekemisessä. Koulutusten aikataulut tarkentuvat alkusyksystä.

Suomen Mielenterveysseura ry järjestää avoimia nuorisotyön ammattilaisille suunnattuja Mielenterveys voimaksi -koulutuksia taas syksyllä. Koulutuksen tavoitteena on lisätä ammattilaisten ymmärrystä mielenterveydestä voimavarana ja tarjota työkaluja nuorten mielenterveyden tukemiseen. Jo tiedossa olevat koulutukset löytyvät linkin takaa, mutta jos koulutusta ei löydy omalta paikkakunnalta tai sen läheltä,  on mahdollista myös tilata alueelle oma koulutus esimerkiksi aluehallintoviraston toimesta. Koulutuksesta saa maksutta mukaansa Mielenterveys voimaksi -käsikirjan ja kuvakorttipakan arjen työssä hyödynnettäväksi. Koulutuksen käyneille tai muuten mielenterveysasioihin jo perehtyneille etsivän nuorisotyöntekijöille on tarjolla tilauksesta lisäksi Nuoren mielen ensiapu -koulutuksia, joissa keskitytään mielenterveyden häiriöiden tunnistamiseen, kohtaamiseen ja puheeksi ottamiseen. Koulutuksen käyneillä on myös mahdollisuus jatkaa kouluttajakoulutukseen.


Projektin resursseja voi yllä mainitun lisäksi käyttää myös muuhun alueelliseen kehittämistoimintaan tai koulutuksiin. Jos huomaatte alueellanne vielä muita kehittämis- tai koulutustarpeita, joissa projektista voisi olla hyötyä, olkaa yhteydessä (yhteystiedot oikeassa reunassa)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti